Răsfăţul pe care şi-l doreşte maşina ta!

Acolo unde este posibil, maşina dvs poate beneficia de toate reparaţiile sau întreţinerea de care are nevoie.
Şi pentru că ne pasă de maşina ta, am pus la dispoziţie o echipă de specialişti, care lucrează numai cu utilaje automatizate de ultimă generaţie. Astfel, la vlucanizarea Briliant:

  • Se dejantează anvelopa automat, inclusiv la camioane, fără a mai fi nevoie de instrumente rudimentare care deteriorează atât janta, cât şi cauciucul maşinii dvs.
  • Se furnizează azot pentru umplerea pneurilor, fiind singura vulcanizare din Roman care foloseşte azot pentru umplerea cauciucurilor.
  • Se echilibrează roţile autovehiculelor cu maşini speciale de echilibrat. Vulcanizarea dispune atât de maşini de echilibrat pentru autovehicule mici şi mijlocii / autoutilitare, cât şi de maşini de echilibrat  speciale pentru echilibrat camioane.

Umflarea cauciucurilor cu azot prezintă multe avantaje pentru anvelopele dumneavoastră.

Azotul este folosit la umplerea anvelopelor pentru că reduce riscul unei explozii în cazul supraîncălzirii cauciucului sau oxidarea accelerată a anvelopei, la solicitări mai intense. Umflarea anvelopelor auto cu azot măreşte gradul de siguranţă al tuturor cauciucurilor prin asigurarea unei presiuni constante un timp mai îndelungat, ceea ce ar micşora riscul de a face pene în rulaj.
În absenţa oxigenului, lipseşte umiditatea care, în timp, influenţează îmbătrinirea amestecurilor, a structurii interne a cauciucului şi a elementelor metalice ce duc la încetinirea formării de rugină pe jante, deoarece nu conţin pulberi, ulei, umiditate sau substanţe care pot într-un fel sau altul să compromită viaţa cauciucurilor.

Azotul este mai puţin influenţat de variaţiile de temperatură, spre deosebire de anvelopele auto umplute cu aer care îşi modifică destul de mult presiunea între stările de frig şi cald.
Un alt avantaj este faptul că anvelopa este mai puţin permeabilă la azot decât la oxigenul din aer, azotul prezentând o moleculă mult mai mare, deci pierderile de presiune în anvelopele cu azot sunt mult mai mici decât cele din anvelopele umflate cu aer şi în acest mod se obţine o uzură redusă a căii de rulare a cauciucului, creşte durata de folosire a anvelopelor, se reduce considerabil consumul de carburant ceea ce generează cheltuieli de întreţinere a autovehiculelor mai mici.

Azotul este mai stabil decât aerul care este sensibil la salturile de presiune şi temperatură şi, în consecinţă, această stabilitate are repercusiuni pozitive asupra prizei la drum a anvelopelor auto şi a singuranţei vehiculului. Azotul este foarte util şi pentru vehiculele care staţionează vreme îndelungată ca: remorci, caravane sau motociclete. Staţionările îndelungate în timpul anului pot altera "mecanica" cauciucurilor accelerând îmbătrânirea structurală şi astfel reducând siguranţa şi perioada de utilizare.